Sposób przygotowania:
Bigos Wielkanocny
Fasolkę zalać zimną wodą i zostawić na całą noc do moczenia,następnego dnia gotować około 20 minut w dużym garnku. Grzyby zalać wodą moczyć dwie godziny i pokroić na paski. Kapustę kiszoną odcisnąć z soku i drobno poszatkować nożem.Białą kapustę umyć pokroić w bardzo cienkie paseczki zalać ją wrzącą wodą . Do garnka z fasolą dodać najpierw kapustę kiszoną i gotować około 45 minut a po tym czasie dołożyć białą .Wymieszać dodać liść laurowy i ziele angielskie ,grzyby a także kminek i doprawić do smaku solą i pieprzem . Bigos w razie potrzeby podlać wodą i dusić często mieszając aż kapusta i grzyby będą miękkie. Gotować na wolniutkim ogniu około 1 godziny ,następnie dodać koncentrat i powidła śliwkowe ,chwilę jeszcze pogotować i bigos gotowy.
edytaha
2milutka
Powiem Ci Edytko ze nawet to połączenie pasuje a zresztą nie tak dużo tej fasoli w bigosie;)
msewka
2milutka
:)))