Sposób przygotowania:
Bigos Yvonne
Najpierw kapustę kiszoną ugotować z liściem laurowym, zielem angielskim i pokruszonymi suszonymi grzybami. Kapustę słodką posiekać i ugotować osobno. Pierś z kurczaka i filet z indyka pokroić w kostkę. Obraną cebulę i pieczarki posiekać. Na rozgrzaną suchą teflonową patelnię wrzucać kolejno (i smażyć cały czas mieszając): pierś z kurczaka, po chwili pieczarki, cebulę i filet z indyka. Z kapusty kiszonej wyjąć przyprawy. Kapustę białą odcedzić i wraz z kostkami rosołowymi i kminkiem dodać do kiszonej. Następnie wrzucić do garnka zawartość patelni i dobrze wymieszać. Zagotować na jak najmniejszym ogniu. Wynieść w chłodne miejsce (lub po ostygnięciu włożyć do lodówki). Następnego dnia bigos ponownie zagotować i schłodzić. Trzeciego dnia czynność powtórzyć. Przed podaniem wymieszać z pieprzem bałkańskim.