agisia

agisia

Kucharz
[Przepisów: 3]

Bigos z bialej i wloskiej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczny bigos na kazda okazje

Bigos z bialej i wloskiej kapusty

Składniki:

Bigos z bialej i wloskiej kapusty

 

  • biala kapusta
  • włoska kapusta
  • 0,5 kg gulaszowego
  • 1 laska kiełbasy
  • 0,5 szklanki wody
  • 0,5 szklanki czerwonego wina
  • garsc suszonych grzybkow
  • lisc laurowy
  • ziele angielskie
  • sol
  • pieprz
  • cebula
  • przecier pomidorowy
  • por

Sposób przygotowania:

Bigos z bialej i wloskiej kapusty
kroimy gulaszowe i kielbase na male kawalki siekamy cebule i podsmarzamy. Kroimy kapuste jak podsmazy sie miesko z kielbasa i cebulka to wlewamy pol szklanki wody wrzucamy kapuste ziele i lisc laurowy jak woda sie wygotuje to wlewamy wino dorzucamy grzyby gotujemy pod przykryciem ok 30 minut od czasu do czasu mieszajac doprawiamy sola pieprzem i dodajemy przecier pomidorowy.