Bigos z kabaczków

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kabaczek obrany ze skórki pokroić w dość drobną kostkę. tak samo pokroic

Bigos z kabaczków

Składniki:

Bigos z kabaczków

 

Sposób przygotowania:

Bigos z kabaczków
Kabaczek obrany ze skórki pokroić w dość drobną kostkę. tak samo pokroic cebulę, boczek i kiełbasę. Boczek stopić, część tłuszczu zostawić a do reszty dodac cebulę i lekko podsmażyć. Włożyc kabaczek, podlac niewielką ilością wody, osolic i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodac do kabaczka kiełbasę i obrane ze skórki, pokrajane pomidory. potrawę zaprawić zasmażką z reszty tłuszczu i mąki. Zagotować, przyprawić solą, pieprzem i papryką. Bigos podawać z dodatkiem ugotowanych oddzielnie ziemniaków, posypany zieleniną.