goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Bigos z kapusty kiszonej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Do bigosu wykorzystać można wędlinę, mięso pozostałe z obiadu, możemy dodać suszone grzyby i podlać wytrawnym winem.

Bigos z kapusty kiszonej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bigos z kapusty kiszonej

 

Sposób przygotowania:

Bigos z kapusty kiszonej
Odciśniętą z nadmiaru kwasu i lekko posiekaną kapustę kiszoną gotujemy do miękkości z przyprawami. Na tłuszczu podsmażamy pieczarki, cebulę, kiełbasę oraz boczek. Mięso, cebulę i pieczarki dodajemy do kapusty, wlewamy przecier i dusimy jeszcze około godzinę. Doprawiamy do smaku. Podajemy z pieczywem.
Bigos z kapusty kiszonej
Kapustę gotujemy z liśćmi laurowymi i zielem angielskim
Bigos z kapusty kiszonej
Na tłuszczu podsmażamy pieczarki, cebulę, kiełbasę oraz boczek