Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Bigos z kapusty kiszonej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bigos w tradycyjnej osłonie

Bigos z kapusty kiszonej

Składniki:

Bigos z kapusty kiszonej

 

  • 1 kg kapusta biała kiszona,
  • 2 szt cebula,
  • 15 dag boczek wędzony,
  • 40 dag wędlina,
  • 20 dag mięso wieprzowe,
  • 1 szt liść laurowy,
  • 1 łyżka koncentrat pomidorowy,
  • 2 łyżki ketchup,
  • 2 ząbki czosnek,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • 2 łyżki smalec

Sposób przygotowania:

Bigos z kapusty kiszonej
Kapustę ugotować z liściem laurowym, odcedzić. Boczek i mięso pokroić w kostkę i lekko zrumienić na patelni, dodać smalec, pokrojoną wędlinę, posiekaną cebulę i wszystko razem przesmażyć. Dodać przecier pomidorowy, ketchup, rozgnieciony czosnek i połączyć z kapustą, wymieszać. Podlać odrobiną wody i chwilę dusić. Przyprawić do smaku.