Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Bigosik nie typowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

oto inna wersja bigosu z jakże popularnych warzyw

Bigosik nie typowy

Składniki:

Bigosik nie typowy

 

  • jeden duży kabaczek lub 4-5 cukinii(obieramy i wyciągamy ziarenka)
  • 60 dag świeżych pomidorów
  • może być mięsko z obiadów
  • 0,5 kg wędlina(może być więcej)
  • 1 starta marchewka
  • sól
  • pieprz
  • sproszkowana papryka
  • szczypta bazylii
  • przecier pomidorowy

Sposób przygotowania:

Bigosik nie typowy
Obrane warzywa zetrzeć na tarce jarzynowej na wiórki, a pomidory sparzyć i drobno posiekać. Wędlinę pokroić w kostkę i podsmażyć. Starty kabaczek lub cukinie wrzucamy do garnka dodajemy wędlinę oraz mięsko jeśli się zdecydujemy i je mamy oraz przyprawy oraz przecier pomidorowy gotujemy tak długo aż wszystkie składniki będą miękkie będzie miękkie możemy. Podawać ciepłe w czasie gotowania mieszamy i w razie potrzeby podlewamy bulionem lub wodą. Doprawiamy wedłóg własnego upodobania.