wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

biszkopt budyniowo kisielowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciasto jest dobre dla niezapowiedzianych gości. Jest pyszne i szybkie do zrobienia

biszkopt budyniowo kisielowy

Składniki:

biszkopt budyniowo kisielowy

 

 

Sposób przygotowania:

biszkopt budyniowo kisielowy
Galaretkę przygotować wg opisu na opakowaniu i ostudzić. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier. Następnie dodać żółtka.Budynie i kisiele przesiać z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć z masą jajeczną. Przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i posypaną bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec około 35 minut. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem i połączyć z gęstniejącą galaretką. Ciasto przekroić na połowę i posmarować częścią masy, złożyć ciasto. Wierzch posmarować resztą masy i udekorować owocami.