Sposób przygotowania:
Biszkopt cynamonowy z jabłkami.
Margarynę ucieramy z marmoladą (pałką lub robotem) następnie dodajemy: jajka, cukier i mleko, cały czas ucierając aż do uzyskania jednolitej masy. Mąkę mieszamy z sodą, kakao i cynamonem . Cały czas ucieramy ciasto, dodajemy porcjami mąkę z dodatkami aż do zmieszania wszystkiego na jednolitą masę. Ciasto wlewamy do prostokątnej formy i pieczemy przez 40 minut w 150 stopniach. Jabłka obieramy i kroimy w cząstki i dusimy chwilę aż zmiękną. Galaretki przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu (polecam dać trochę mniej wody) i mieszamy z jabłkami odstawiamy do ostygnięcia. Na zimny biszkopt kładziemy masę jabłkową dopiero gdy galaretka zacznie się ścinać. Odstawić do całkowitego zastygnięcia galaretki. Smacznego!
![Biszkopt cynamonowy z jabłkami. Biszkopt cynamonowy z jabłkami.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/biszkopt-cynamonowy-z-jablkami-125142.jpg)
![Biszkopt cynamonowy z jabłkami. Biszkopt cynamonowy z jabłkami.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/biszkopt-cynamonowy-z-jablkami-125143.jpg)
![Biszkopt cynamonowy z jabłkami. Biszkopt cynamonowy z jabłkami.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/biszkopt-cynamonowy-z-jablkami-125144.jpg)
![Biszkopt cynamonowy z jabłkami. Biszkopt cynamonowy z jabłkami.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/biszkopt-cynamonowy-z-jablkami-125145.jpg)