Sposób przygotowania:
Biszkopt cynamonowy z jabłkami.
Margarynę ucieramy z marmoladą (pałką lub robotem) następnie dodajemy: jajka, cukier i mleko, cały czas ucierając aż do uzyskania jednolitej masy. Mąkę mieszamy z sodą, kakao i cynamonem . Cały czas ucieramy ciasto, dodajemy porcjami mąkę z dodatkami aż do zmieszania wszystkiego na jednolitą masę. Ciasto wlewamy do prostokątnej formy i pieczemy przez 40 minut w 150 stopniach. Jabłka obieramy i kroimy w cząstki i dusimy chwilę aż zmiękną. Galaretki przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu (polecam dać trochę mniej wody) i mieszamy z jabłkami odstawiamy do ostygnięcia. Na zimny biszkopt kładziemy masę jabłkową dopiero gdy galaretka zacznie się ścinać. Odstawić do całkowitego zastygnięcia galaretki. Smacznego!