Sposób przygotowania:
Biszkopt kolorowy z niebieską galaretką
Składniki na biszkopt podzielić na trzy części. Ubić z każdej ciasto jak na biszkopt, do jednego dodać kisiel w proszku, do następnego kakao. Trzeci pozostaje bez dodatków.Ubić biały biszkopt. Blaszkę posmarować tłuszczem, posypać mąką, wykładać łyżką kleksy z każdego biszkoptu. Wstawić do piekarnika, piec około 40 min. w temp. 160-180 C. Po upieczeniu pozostawić do wystygnięcia, po czym przekroić na dwie części. Galaretki zalać wrzątkiem i pozostawic do zastygnięcia, po czym pokroić w kosteczki.Z litra mleka odlać 1 i 1/2 szklanki, dodać mąkę i mąkę ziemniaczaną, jajko oraz budyń, roztrzepać, pozostałe mleko zagotować z cukrem i c. waniliowym. Wlać mieszankę, po czym ugotować budyń, wystudzić. Utrzeć zimny budyń z utartą margaryną.Na biszkopt wyłożyć większą część masy, przykryć drugim biszkoptem, posmarować resztą masy i posypać galaretkami, schłodzić.