Sposób przygotowania:
Biszkopt migdałowo-ananasowy
Rozpuszczamy margarynę w rondelku i studzimy, aby była letnia W tym czasie jajka wbijamy do miski i miksujemy z cukrem na gładką masę. Dodajemy ciągle miksując: margarynę, mąkę z proszkiem do pieczenia i maślankę. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, Ciasto wylewamy na okrągła blachę, natłuszczoną i podsypaną bułka tartą Pieczemy około 20-25 minut w systemie góra/dół Bez maślanki też ciasto wyjdzie Jak ciasto się piecze robimy budyń i wrzucamy do zrobionego i lekko przestudzonego posiekane ananasy i migdały- około 100 g. Tak aby wyszła dość gęsta masa. Biszkopt dzielimy na dwa krążki. Dół nasączamy syropem z puszki z ananasa- kilka łyżeczek. Na to smarujemy 3/4 masy budyniowej. Przykrywamy drugim krążkiem, smarujemy pozostałą masą i posypujemy migdałami. Świeży jest bardzo miękki i rozpływa się w ustach. PO kilku godzinach w lodówce jest bardziej zwarty, ale mięciutki i też rozpływający się ustach. Najlepszy!