Sposób przygotowania:
biszkopt przekładany masą grysikową
pieczemy biszkopty,białka oddzielamy od zołtek ubijamy białka ,dodajemy stopniowo cukier do ubitych juz białek , dodajemy zółtka jeszcze trochę ubijamy,dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia mieszamy, dajemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut 175 st wielkość blachy 40/25 ,tak samo upiec ciemny biszkopt wystudzic. do garnka dac mleko cukier ,kakao,masło zagotowac, pózniej wsypywac małe porcje kaszy manny cały czas mieszając do ugotowanej masy dodajemy rodzynki ,ugotowaną gorącą masę wylewamy na biszkopt przykrywamy drugim biszkoptem,studzimy ubiajamy smietanę z cukrem,cukrem waniliowym dodajemy rozpuszczoną zelatynę którą trzeba najpierw zalac obrobiną zimnej wody jak napęcznieje dolewamy tez trochę ale zagotowanej wody mieszamy az sie rozpusci. wlewamy do smietany śmietanę rozsmarowac na biszkopcie ozdobić rozpuszczoną czekoladą.
POLECAM !!!
POLECAM !!!
gusia1000
Bo