Sposób przygotowania:
Biszkopt z brzoskwiniową masą i galaretk
Przygotować biszkopt: Białka ubić z dodatkiem cukru, następnie dodać żółtka, na końcu wymieszać z mąką, wylać na blaszkę i piec około 30min w temp ok. 180 c. Biszkopt pozostawić do wystygnięcia. Galaretki zalać wrzątkiem. Pozostawić do stężenia. Masa budyniowa: Odlać 1,5 szklanki mleka, dodać mąki, wbić jajko, rozmieszać. Pozostałe mleko zagotować z dodatkiem cukru i cukru waniliowego. Gdy mleko się zagotuje wlać mieszankę i ugotować budyń. Wystudzony budyń utrzeć z rozmiękczoną margaryną na gładką masę. Część masy odłożyc na posmarowanie wierzchu, po czym do reszty wsypać brzoskwinie pokrojone na cząstki. Ostygnięty biszkopt przekroić na połowę, na pierwszą część wyłożyć masę brzoskwiniową, nałożyć drugi biszkopt, rozsmarować masę. Gdy galaretki całkiem zastygną, wyjąć z miseczki i pokroić w kostki, udekorować nimi ciasto i wstawić do lodówki.