ilka222

ilka222

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Biszkopt z brzoskwiniową masą i galaretk

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne ciasto biszkoptowe z masą z dodatkiem brzoskwiń

Biszkopt z brzoskwiniową masą i galaretk Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkopt z brzoskwiniową masą i galaretk

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z brzoskwiniową masą i galaretk
Przygotować biszkopt: Białka ubić z dodatkiem cukru, następnie dodać żółtka, na końcu wymieszać z mąką, wylać na blaszkę i piec około 30min w  temp ok. 180 c. Biszkopt pozostawić do wystygnięcia. Galaretki zalać wrzątkiem. Pozostawić do stężenia. Masa budyniowa: Odlać 1,5 szklanki mleka, dodać mąki, wbić jajko, rozmieszać. Pozostałe mleko zagotować z dodatkiem cukru i cukru waniliowego. Gdy mleko się zagotuje wlać mieszankę i ugotować budyń. Wystudzony budyń utrzeć z rozmiękczoną margaryną na gładką masę. Część masy odłożyc na posmarowanie wierzchu, po czym do reszty wsypać brzoskwinie pokrojone na cząstki. Ostygnięty biszkopt przekroić na połowę, na pierwszą część wyłożyć masę brzoskwiniową, nałożyć drugi biszkopt, rozsmarować masę. Gdy galaretki całkiem zastygną, wyjąć z miseczki i pokroić w kostki, udekorować nimi ciasto i wstawić do lodówki.
Biszkopt z brzoskwiniową masą i galaretk
Białka ubić, dodać cukier, natępnie żółtka oraz wymieszać z mąką
Biszkopt z brzoskwiniową masą i galaretk
Po upieczeniu ciasto biszkoptowe pozostawić do wystygnięcia, przekroić na pół
Biszkopt z brzoskwiniową masą i galaretk
Masę budyniową połączyć z brzoskwiniami i posmarowac biszkopt
Biszkopt z brzoskwiniową masą i galaretk
Przykryć drugim biszkoptem, posmarować resztą masy, wyłożyć galaretki