Sposób przygotowania:
Biszkopt z budyniem i brzoskwiniami
Z podanych składników pieczemy biszkopt. Galaretki przyrządzamy w 0,8l wody.
Budyń gotujemy w 0,4 l mleka i na koniec dodajemy żelatynę. Brzoskwinie kroimy w kostkę.
Czekamy aż biszkopt się upiecze i ostygnie, budyn również.
Na biszkopt dajemy masę budyniową następnie układamy nasze brzoskiwnie i zalewamy ściętą galaretką.
Całość wstawiamy do lodówki do dalszego zastygnięcia,
Budyń gotujemy w 0,4 l mleka i na koniec dodajemy żelatynę. Brzoskwinie kroimy w kostkę.
Czekamy aż biszkopt się upiecze i ostygnie, budyn również.
Na biszkopt dajemy masę budyniową następnie układamy nasze brzoskiwnie i zalewamy ściętą galaretką.
Całość wstawiamy do lodówki do dalszego zastygnięcia,
Alina Kuchara
msewka
luna
blackbetty
ale zelatynka jest bardziej sprawdzona - i mam pewnośc że owoce nie wpadną w budyń :)