ciekawskab

ciekawskab

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Biszkopt z kokosowym nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatne i smaczne ciasto.

Biszkopt z kokosowym nadzieniem

Składniki:

Biszkopt z kokosowym nadzieniem

 

  • Składniki na biszkopt:
  • 5 jajek
  • 1 szklanka pszennej mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka cukru
  • Składniki na nadzienie:
  • 25 dag masła
  • 12,5 dag margaryny
  • 25 dag cukru
  • 30 dag wiórków kokosowych
  • 10 dag migdałów
  • 400ml likieru kokosowego
  • 40 dag mleka w proszku
  • 4 białka jajek

Sposób przygotowania:

Biszkopt z kokosowym nadzieniem
Najpierw przygotować biszkopt. W tym celu ubić pianę z 5 białek. Następnie dodać cukier, potem żółtka a na końcu dodać mąkę i całosc deliktanie wymieszać. Piec ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia.
Przygotowanie masy należy zacząć od zmiksowania masła i margaryny z cukrem na gładką masę. Następnie dosypywać wiórki i migdały. Wlać likier i dosypywać mleko w proszku. Na koniec dodać ubita pianę z 4 białek. Gotową masę wyłożyć na upieczony biszkopt. Ciasto wstawić do lodówki na godzinę. Smacznego!