Sposób przygotowania:
Biszkopt z kremem adwokatowym
Z mąki pszennej odjąć jedną łyżkę i dodać do niej mąkę ziemniaczaną (też jedną łyżkę). Następnie obie mąki wymieszać z solą i proszkiem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem i 3 łyżeczkami letniej, przegotowanej wody. Dodać wymieszaną mąkę, jeszcze raz wymieszać, a następnie wylać masę do natłuszczonej wcześniej tortownicy. Piec ok. 30 minut w temp. 180'C. Margarynę utrzeć z masłem, potem powoli dolewać adwokat. Na samym końcu powstały krem połączyć z żelatyną, rozpuszczoną w małej ilości wody. Na ostudzony biszkopt nałożyć krem. Brzoskwinie odsączyć z syropu, pokroić na kawałki i wyłożyć na kremie. Jeśli ktoś lubi można dodać rodzynki, według uznania. Galaretkę rozpuścić i ostudzić, a gdy zacznie tężeć - wylać na owoce. Smacznego!
misia14