Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Biszkopt z krówką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne ciasto krówkowe, któremu chyba nikt się nie oprze

Biszkopt z krówką

Składniki:

Biszkopt z krówką

 

  • 5 jajek
  • 5-6 łyżek cukru
  • 5-7 łyżek maki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 masło
  • Masa krówkowa
  • Pół szklanki mleka
  • 0,5 kostki margaryny
  • 3 łyżki cukru (polewa)
  • 3 łyżki kakao

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z krówką
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąc na pół. Masło ucierać na puch. Dodać mase krówkową i jeszcze dokładnie zmiksować. Margaryne rozpuścić z mlekiem. Dodać cukier i kakao. Dokladnie wymieszać. przełożenie: biszkopt+masa+biszkopt+polewa