ilka222

ilka222

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Biszkopt z posypką cukrową

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne ciasto z kolorową posypką cukrową. Prawdziwa ozdoba stołu!

Biszkopt z posypką cukrową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkopt z posypką cukrową

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z posypką cukrową
Przygotować biszkopt: Białka ubić z dodatkiem cukru, następnie dodać żółtka, na końcu wymieszać z mąką, wylać na blaszkę i piec około 20 min w temp ok. 180 c. Biszkopt pozostawić do wystygnięcia.Przygotować masę budyniową: do mleka 1,5szkl. dodać mąkę oraz mąkę ziemniaczaną, wsypać budyń i wbić jajko, rozmieszać. Pozostałe mleko wlać do garnka, dodać cukier i cukier waniliowy, zagotować. Wlać mieszankę i ugotować budyń. Powstały budyń odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć, nadal ucierając dodawać stopniowo budyń. Na biszkopt wyłożyć połowę masy, ułożyć delicje, resztę masy, po czym posypać kolorową posypką. Wstawić do schłodzenia.  
Biszkopt z posypką cukrową
Ubić białka na pianę, dodać cukier, następnie żółtka
Biszkopt z posypką cukrową
Do ciasta dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, następnie kakao
Biszkopt z posypką cukrową
Upiec biszkopt, przygotować masę budyniową, wyłożyć połowę masy, ułożyć delicje
Biszkopt z posypką cukrową
Ułożyć resztę masy, posypać posypką cukrową, wstawć do lodówki