Sposób przygotowania:
Biszkopt z posypką cukrową
Przygotować biszkopt: Białka ubić z dodatkiem cukru, następnie dodać żółtka, na końcu wymieszać z mąką, wylać na blaszkę i piec około 20 min w temp ok. 180 c. Biszkopt pozostawić do wystygnięcia.Przygotować masę budyniową: do mleka 1,5szkl. dodać mąkę oraz mąkę ziemniaczaną, wsypać budyń i wbić jajko, rozmieszać. Pozostałe mleko wlać do garnka, dodać cukier i cukier waniliowy, zagotować. Wlać mieszankę i ugotować budyń. Powstały budyń odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć, nadal ucierając dodawać stopniowo budyń. Na biszkopt wyłożyć połowę masy, ułożyć delicje, resztę masy, po czym posypać kolorową posypką. Wstawić do schłodzenia.
kołczu
margolata