Sposób przygotowania:
Biszkopt z rabarbarem
Ciasto: Całe jajka ubić z wanilią, potem stopniowo dodawać cukier i dalej ubijać. Do ubitej masy stopniowo dodajemy przesiane mąki połączone z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy np. łyżką drewnianą. Przelewamy na wysmarowana blachę( u mnie margaryna i grysikiem/ lub bułką tarta). Piczemy ok. 40 min w 160 stopniach C. Po upieczeniu studzimy. Rabarbar obieramy i czyścimy. Kroimy na kawałeczki i wkładamy do garnka, zalewamy szkl. wody i gotujemy. Rabarbar musi się cały rozgotować, kiedy to się stanie dodajemy 2 galaretki i ciaglke mieszamy, aż się rozpuści. Studzimy aż się delikatnie stęgnie. Biszkop dzielimy na 2 pół, smarujemy dżemem lub namaczamy(według uznania), przekładamy masą rabarbarową . Polewa: wszystkie składniki roztapiamy i zagotowujemy, aż się ze sobą połączą, wylewamy na ciasto. Ja posypałam wiórkaki kokosowymi. Ciasto schładzamy w lodówce. Smacznego!
anullka7
misia53
msewka
siwa12345