Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Biszkopt z rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Do niedzielnej kawki, pyszne ciasto

Biszkopt z rodzynkami

Składniki:

Biszkopt z rodzynkami

 

  • 1 łyżka mąka ziemniaczana
  • 1 szkl cukier
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 1 łyżka ocet
  • 5 szt jajka
  • 1 szkl mąka
  • 1 łyżka kakao
  • 2 opak budyń czekoladowy
  • 1/2 l mleko
  • 300 g margaryna
  • 200 ml spirytus
  • 300 g rodzynki
  • 1 szt czekolada gorzka
  • 1 szt czekolada mleczna
  • 1 słoik dżem truskawkowy

Sposób przygotowania:

Biszkopt z rodzynkami
CIASTO
Ubić jajka z cukrem, dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao, całość wymieszać dodać ocet i piec około 30 min,wystudzić.
Placek przekroić na 2 części.
KREM
Ugotować budyń według przepisu,ostudzić.
Kostkę margaryny lub masła utrzeć z 2 łyżkami cukru, dodając powoli budyń ucierać.

POLEWA
Rodzynki namoczyć w wódce przez 12 godz.
10 dag margaryny i czekolady rozpuścić, nie gotować.
Dodać osączone rodzynki.
1.ciasto
2.dżem
3.krem
4.ciasto, a na ciasto polewa