Anna85

Anna85

Szef Kuchni
[Przepisów: 87]

Biszkoptowo - kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mało kosztowny placek i smaczny

Biszkoptowo - kokosowe

Składniki:

Biszkoptowo - kokosowe

 

Sposób przygotowania:

Biszkoptowo - kokosowe
Biszkopt: Ubić białka z cukrem, dodać żółtka i ciągle mieszając, dodawać na zmianę mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wodę. Wylać na blachę i piec przez 30 minut w temperaturze 170 stopni. Ciasto kokosowe: Białka przeznaczone na ciasto kokosowe ubić, dodać cukier, wiórki, wymieszać i upiec. Piec 20 minut w temperaturze 170 stopni. Krem: Z mleka, żółtek, cukru waniliowego i mąki ugotować budyń. Utrzeć masło z cukrem, dodawać przestudzony budyń i utrzeć na gładki krem. Posmarować biszkopt kremem i nałożyć ciasto kokosowe. Placek można polać polewą dowolną.