Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Bitki schabowe w sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Miękkie i smaczne bitki ze schabu w sosie z warzywami.

Bitki schabowe w sosie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bitki schabowe w sosie

 

  • 6 kotletów schabowych
  • papryka czerwona
  • papryka żółta
  • kilka małych marchewek
  • 2 małe pietruszki
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 liscie pora
  • gałązka selera
  • gałązka pietruszki
  • 2 liście laurowe

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bitki schabowe w sosie
Mięso ze schabu pokrojone w plastry, oprószyć pieprzem i papryką słodką. Cebulę pokroić w grube plastry, czosnek w talarki, paprykę w kawałki. Marchew i pietruszkę, jeśli są duże w słupki. Mięso mocno podsmażyć w garnku z obu stron, następnie dodać cebulę, paprykę, marchew, pietruszkę, liście laurowe. Dodać również zwiazany nitką seler, pietruszkę i por. Mięso i warzywa zalać wodą, dusić do miękkości mięsa. Do sosu dodać pieprz i sól do smaku. Mąkę wymieszać ze śmietaną i zagęścić sos. Podawać z kluskami i buraczkami.
Bitki schabowe w sosie
Kotlety oprószyć pieprzem i słodką papryką.
Bitki schabowe w sosie
Podsmażyć na rumiano z obu stron.........
Bitki schabowe w sosie
Do mięsa dodac warzywa, następnie zalać wodą.
Bitki schabowe w sosie
Sos zagęścić mąką wymieszaną ze śmietaną.