Sposób przygotowania:
Bitki w grzybowo-winnym sosie
Mięso kotlety rozbić, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać 2 łyzki masła i obsmażyć kotlety z każdej strony po 2-3 minuty, do momentu, aż się delikatnie zarumienią. Cebule drobno pokroić w kostkę. Grzyby umyć, odcedzić, duże kawałki pokroić na mniejszą kostkę. W przypadku suszonych namoczyć przez 15 minut, podgotować przez 5, odcedzić ale wywar zostawić. Na innej patelni rozgrzać masło, dodać cebulę i smażyć do zeszklenia. Dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem, smażyć przez ok. 5 minut, na wolnym ogniu. Mięso podlać winem, dusić razem do momentu odparowania wina, po czym dolać bulionem (można dodatkowo podlać częścią wywaru z gotowania grzybów), dołożyć ziele angielskie, liść laurowy, kilka gałązek tymianku. Dodać podmażone kotlety i dusić razem ok 15 minut, aż mięso i grzyby będą miękkie. Na koniec dodać wg uznania śmietanę, posiekany koperek, wymieszać razem. Posypać świeżo zmielonym pieprzem.Podałam ze szpinakowym tagiatelle