justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Bitki w sosie pikantnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

mięso i pyszny pikantny sos

Bitki w sosie pikantnym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bitki w sosie pikantnym

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bitki w sosie pikantnym
Mięso kroimy na kotlety, solimy i pieprzymy.
Delikatnie rozbijamy. Podsmażamy na rozgrzanym
oleju. Przekładamy do garnka. Na patelni smażymy
pokrojoną w drobne piórka cebulę. Dodajemy do
mięsa. Dodajemy pozostałe przyprawy i bulion.
Duzimy na małym ogniu około 30 minut. Po tym
czasie dodajemy okrojone w plasterki pieczarki.
Dusimy następne 30 minut. Gotowy sos zagęszczamy
mąką wymieszaną z wodą. Podajemy z ziemniakami
lub kaszą.
Bitki w sosie pikantnym
Gotowy sos zagęszczamy mąką wymieszaną z wodą. Podajemy z ziemniakami lub kaszą.