Sposób przygotowania:
Bitki w sosie pikantnym
Mięso kroimy na kotlety, solimy i pieprzymy.
Delikatnie rozbijamy. Podsmażamy na rozgrzanym
oleju. Przekładamy do garnka. Na patelni smażymy
pokrojoną w drobne piórka cebulę. Dodajemy do
mięsa. Dodajemy pozostałe przyprawy i bulion.
Duzimy na małym ogniu około 30 minut. Po tym
czasie dodajemy okrojone w plasterki pieczarki.
Dusimy następne 30 minut. Gotowy sos zagęszczamy
mąką wymieszaną z wodą. Podajemy z ziemniakami
lub kaszą.
Delikatnie rozbijamy. Podsmażamy na rozgrzanym
oleju. Przekładamy do garnka. Na patelni smażymy
pokrojoną w drobne piórka cebulę. Dodajemy do
mięsa. Dodajemy pozostałe przyprawy i bulion.
Duzimy na małym ogniu około 30 minut. Po tym
czasie dodajemy okrojone w plasterki pieczarki.
Dusimy następne 30 minut. Gotowy sos zagęszczamy
mąką wymieszaną z wodą. Podajemy z ziemniakami
lub kaszą.