Sposób przygotowania:
Bitki wieprzowe w borowikowym sosie
Grzyby namoczyć w wodzie na kilka godzin. Mięso pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i zrumienić na rozgrzanej oliwie, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na maśle, włożyć do mięsa. Grzyby pokroić i razem z wodą w której się moczyły wlać do mięsa z cebulą, dodać liść laurowy, angielskie ziele. Śmietanę wymieszać z 2 łyżkami mąki, przyprawą kucharek, mieloną papryką, połączyć z mięsem. Dodać przyprawę maggi, sól i pieprz do smaku. Naczynie przykryć, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 45 minut w temp 180 stopni. Podawać z ryżem i surówką.