Sposób przygotowania:
bitki wołowe double deck
zaczynamy od robienia sosów.
deck no 1 - wszystkie składniki połączyć w rondelku i zagotować
deck no 2 - cebulkę poddusić z pieczarkami i doprawić do smaku
teraz zabieramy się za mięso. ubitą wołowinę smażyć na oleju po 4 min z każdej strony na dużym ogniu. nie solimy i nie przyprawiamy przed smażeniem, inaczej mięso zrobi się gumowe!
kładziemy na talerz plaster mięsa, polewamy sosem deck no 1, następnie kładziemy na tym kolejny plaster mięsa i polewamy deck no 2. bardzo lubię to danie z kalafiorkiem i surówką z marchwi (marchew, sól i sok z cytryny) życzę smacznego!
deck no 1 - wszystkie składniki połączyć w rondelku i zagotować
deck no 2 - cebulkę poddusić z pieczarkami i doprawić do smaku
teraz zabieramy się za mięso. ubitą wołowinę smażyć na oleju po 4 min z każdej strony na dużym ogniu. nie solimy i nie przyprawiamy przed smażeniem, inaczej mięso zrobi się gumowe!
kładziemy na talerz plaster mięsa, polewamy sosem deck no 1, następnie kładziemy na tym kolejny plaster mięsa i polewamy deck no 2. bardzo lubię to danie z kalafiorkiem i surówką z marchwi (marchew, sól i sok z cytryny) życzę smacznego!