motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Bitki z karczku w sosie własnym.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne bitki, idealne danie na obiad

Bitki z karczku w sosie własnym.

Składniki:

Bitki z karczku w sosie własnym.

 

Sposób przygotowania:

Bitki z karczku w sosie własnym.
Mięso pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem, optuszyć solą i pieprzem. Posypać zmiażdżonym czosnkiem. Mięso lekko podsmażyć na patelni, aby sią zarumieniło. Przełożyć do rondla i podlać gorącą wodą. Cebulę obrać i pokroić w plastry. Włożyć do mięsa. Dodać liście laurowe oraz ziele i ziarna pieprzu. Dusić mięso około 1 godziny, aż będzie miękkie. Śmietanę wymieszać z mąką. Wlać do mięsa i dokładnie wymieszać. Gotować około 5 minut. Bitki podawać z purre ziemniacznym.

Tagi:

beza bezy