Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Bitki z mięsa wieprzowego z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mięso wieprzowe w pieczarkowym sosie to wyśmienite danie.

Bitki z mięsa wieprzowego z pieczarkami

Składniki:

Bitki z mięsa wieprzowego z pieczarkami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bitki z mięsa wieprzowego z pieczarkami
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na porcje. Zbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą kucharek. Następnie obtoczyć w mące i zrumienić na rozgrzanym oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego lub rondla. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wyłożyć na mięso. Wlać 1/2 szkl wody, przykryć, włożyć do piekarnika i dusić do miękkości. Podawać z ziemniakami i surówką lub z pieczywem.