Sposób przygotowania:
Błękitne cappuccino
CIASTO; Białka ubijamy na sztywno. Dosypujemy cukier,miksujemy.Na wolnych obrotach miksera dodajemy żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Uważamy by masa nieopadła. Przelewamy do formy 26 x 32 cm i pieczemy w nagrzanym piekarniku 30 minut. Studzimy a następnie kroimy na dwa blaty. MASA I : Cappuccino rozpuszczamy w gorącym mleku,studzimy. Wsypujemy do niego 2 opakowania śnieżki ,ubijamy. Dodajemy żelatynę rozpuszczoną w 125 ml gorącej wody. Miksujemy. MASA II: Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wody studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy cukier puder. Wlewamy tężejącą galaretkę .Przekładamy blaty biszkopta: Jeden wkładamy do blaszki, w której się piekł. Wylewamy masę I przykrywamy drugim blatem. Wylewamy masę II. Posypujemy startą czekoladą. Chłodzimy w lodówce.