eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Boczek do pieczywa Eli

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszny boczuś do smarowania pieczywa.

Boczek do pieczywa Eli

Składniki:

Boczek do pieczywa Eli

 

Sposób przygotowania:

Boczek do pieczywa Eli
Boczek umyć,pokroić w dużą kostkę (około 4x4),wrzucić do garnka,zalać wodą (tyle,żeby boczek był przykryty),dodać ziele angielskie,liście laurowe i ziarenka smaku.Boczek gotować na małym ogniu aż będzie całkiem miękki.Boczek wyjąć z wywaru (wywar zachować).Z wywaru wyjąć ziele angielskie i liście laurowe.Cebule i czosnek obrać.Boczek,cebulę i czosnek zmielić w maszynce do mięsa,dodać do wywaru i pogotować 15 minut,mieszając,żeby się nie przypaliło.Do boczku dodać pieprz,sól,majeranek i jeszcze chwię pogotować.Gorący boczek włożyć do czystych,suchych słoiczków,szybko zakręcić i odwrócić do góry dnem na 5 minut.Słoiki odwrócić i zostawić do ostygnięcia.Przechowywać w lodówce.Smacznego!