beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Boczek myśliwski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Boczek myśliwski

Składniki:

Boczek myśliwski

 

Sposób przygotowania:

Boczek myśliwski
Boczek pokroić w  grube plastry, dodać cebulę pokrojoną w  plasterki, obsmażyć na oleju na złocisty kolor. Pieczarki pokroić na drobne kawałki i  dodać do boczku wraz z  vegetą i  listkami laurowymi. Dolać szklankę wody i  dusić pod przykryciem aż do uzyskania miękkości. Pod koniec dodać do smaku ziele angielskie, pieprz, sól i  starty czosnek. Zaprawić sos z  mąki ziemniaczanej z  odrobiną wody i  podgotować go.