marcinellino

marcinellino

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 149]

boczek wieprzowy

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

boczek wieprzowy w przyprawach

boczek wieprzowy

Składniki:

boczek wieprzowy

 

Sposób przygotowania:

boczek wieprzowy
marchew, cebulę oraz selera myjemy i kroimy w grube kawałki przekładając do garnka dodając boczek pokrojony w plastry, szczyptę cynamonu, laskę wanilii i zalać wodą by zakrywała mięso. Doprowadzamy do wrzenia zmniejszając ogień gotujemy pod przykryciem około godziny. Jeżeli mięso będzie miękkie przekładamy plastry boczku na talerz. Wywar przecedzamy dodajemy 400 ml gęstej śmietany gotując 5 minut dokładamy boczek i przyprawy gotując na małym ogniu do zgęstnienia śmietany, podawać doprawione solą i pieprzem.