Sposób przygotowania:
boczek wieprzowy
marchew, cebulę oraz selera myjemy i kroimy w grube kawałki przekładając do garnka dodając boczek pokrojony w plastry, szczyptę cynamonu, laskę wanilii i zalać wodą by zakrywała mięso. Doprowadzamy do wrzenia zmniejszając ogień gotujemy pod przykryciem około godziny. Jeżeli mięso będzie miękkie przekładamy plastry boczku na talerz. Wywar przecedzamy dodajemy 400 ml gęstej śmietany gotując 5 minut dokładamy boczek i przyprawy gotując na małym ogniu do zgęstnienia śmietany, podawać doprawione solą i pieprzem.
kinga
Henia
Mam wrażenie, że co jak co, ale wanilia nie pasuje! Może prędzej gałka muszkatułowa.
Henia
marcinellino
kinga
Ale dlaczego tego wszystkiego nie piszesz w przepisie??Mam wrazenie,ze piszesz swoje przepisy na odwal,a przeciez nie potrzeba tak wiele,zeby napisac dokładny,precyzyjny przepis,gdyby tak było to wtedy nie zastanawiałybyśmy sie po co ta wanilia i cynamon.
marcinellino
kinga
Tylko to co ty nam wyjaśniasz w komentarzach,powinienieś napisac w przepisie,a Ty napisałaś laska wanilii i cynamon,a reszta ma się domyslac ile tych słodkich przypraw ma byc czy ciut ciut jak piszesz,czy całe mnóstwo,pamiętaj,ze przepisy czytają równiez laicy,dla których Twój przepis będzie czarną magia:)