Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Boczek z warzywami na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Boczek na ostro podawać jako dodatek do mięsa, ziemniaków i surówki

Boczek z warzywami na ostro

Składniki:

Boczek z warzywami na ostro

 

 

Sposób przygotowania:

Boczek z warzywami na ostro
Boczek wędzony pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki, por i cebulę w krążki. Na patelni rozgrzać olej, włożyć boczek, podsmażyć, wsypać pokrojone warzywa, oprószyć solą, pieprzem i ostrą papryką, ciągle mieszając smażyć około 10-15 minut. Następnie dodać oczyszczoną i pokrojoną brukselkę,
obrane ze skórki, pokrojone na cząstki pomidory. Śmietanę wymieszać z odrobiną wody, połączyć z warzywami i gotować kolejne 10-15 minut, przyprawić do smaku solą i pieprzem.