Sposób przygotowania:
Boczek z warzywami na ostro
Boczek wędzony pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki, por i cebulę w krążki. Na patelni rozgrzać olej, włożyć boczek, podsmażyć, wsypać pokrojone warzywa, oprószyć solą, pieprzem i ostrą papryką, ciągle mieszając smażyć około 10-15 minut. Następnie dodać oczyszczoną i pokrojoną brukselkę,
obrane ze skórki, pokrojone na cząstki pomidory. Śmietanę wymieszać z odrobiną wody, połączyć z warzywami i gotować kolejne 10-15 minut, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
obrane ze skórki, pokrojone na cząstki pomidory. Śmietanę wymieszać z odrobiną wody, połączyć z warzywami i gotować kolejne 10-15 minut, przyprawić do smaku solą i pieprzem.