Sposób przygotowania:
Boeuf Strogonow wg hgg
Umytą i osuszoną polędwicę pokroić w cienkie paseczki, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 1-2 godz do lodówki. Umyte pieczarki pokroić w cienkie paseczki. Cebulę obrać i drobno posiekać. W rozgrzanym rondlu roztopić masło, dodać cebulę i pieczarki, lekko obsmażyć. Mięso posypać świeżo zmielonym pieprzem, obtoczyć w mące (pszennej wymieszanejz ziemniaczaną), wrzucić do rondla. Krótko obsmażyć, dodać bulion, koncentrat pomidorowy i wino. W powstałym sosie dusić mięso na małym ogniu pod przykryciem. Jeśli potrzeba przyprawić Boeuf Strogonow do smaku solą i papryką a tuż przed podaniem zaprawić Boeuf Strogonow śmietaną.
Jaceko4o3
Gość
ewatu
To podaj swój przepis, bo ja też daję białe wino.
Tatianka1976
Dziewczyno Ty chyba mówisz o leczo he he.
Strogonow robi się bez ogórka i papryki.Ten przepis to naj bardziej zbliżona wersja oryginału Strogonowa.
Tu masz całą historie tego dania,jego pochodzenia i nawet przepis
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B5%D1%84%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2
teraz bierzemy słowniczki do rączek i ćwiczymy.
mariel78
januszek