Sposób przygotowania:
Bogracz z kluseczkami i indykiem
Mięso z indyka umyć i pokroić w grubszą kostkę, przełożyć do rondla w którym będziemy gotować zupę i podsmażyć na oleju kokosowym. Cebulę obrać i pokroić w kostkę i osobno podsmażyć na maśle klarowanym, dodać do mięsa i smażyć razem chwilę.
Pomidory z puszki pokroić i dołożyć, dusić dalej. Paprykę umyć i pozbawić nasion, pokroić w kostkę i dołożyć. Wrzucić listek laurowy, ziele angielskie, ząbek czosnku pokrojony w plasterki, słodką paprykę, dolać wody gotowanej i w miarę gotowania uzupełniać jeszcze.
Dołożyć majeranek, papryczkę chilli i dusić do momentu aż mięso będzie miękkie. Wówczas dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, kminek i kolendrę. Za 2- 3minuty dodać kluseczki zrobione wcześniej z mąki, oleju i wody, pokrojone i ugotowane w posolonej wodzie osobno.
Gotować wszystko około 15 minut do miękkości ziemniaków.
Wymieszą i przyprawić solą i pieprzem do smaku, podawać na ciepło.
Pomidory z puszki pokroić i dołożyć, dusić dalej. Paprykę umyć i pozbawić nasion, pokroić w kostkę i dołożyć. Wrzucić listek laurowy, ziele angielskie, ząbek czosnku pokrojony w plasterki, słodką paprykę, dolać wody gotowanej i w miarę gotowania uzupełniać jeszcze.
Dołożyć majeranek, papryczkę chilli i dusić do momentu aż mięso będzie miękkie. Wówczas dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, kminek i kolendrę. Za 2- 3minuty dodać kluseczki zrobione wcześniej z mąki, oleju i wody, pokrojone i ugotowane w posolonej wodzie osobno.
Gotować wszystko około 15 minut do miękkości ziemniaków.
Wymieszą i przyprawić solą i pieprzem do smaku, podawać na ciepło.