Sposób przygotowania:
A' la bogracz
Pieczarki myję, obieram i kroję w plasterki, przekładam do garnka, zalewam wodą i doprowadzam do wrzenia. Gotuję parę minut, następnie odcedzam i przelewam zimną wodą. Mięso dokładnie myję i kroję na kawałki. Cebulę obieram, myję i dokładnie osuszam, kroję w pół księżyce. Do garnka wlewam olej, wsypuję cebulę chwilkę duszę mieszając, po chwili dodaję mięso, duszę razem z cebulą, dodaję wcześniej przygotowane pieczarki. Następnie dodaję przyprawy, mieszam i zalewam gorącą wodą. Gotuję jakieś pół godzinki. Paprykę myję , oczyszczam z nasion, i kroję w słupki, tak samo kroję ogórki . Dodaję do mięsa , mieszam i gotuję następne pół godziny. Na koniec zagęszczam skrobią. Podaję ze świeżym chlebkiem, lub solo;)
edytaha
zbysiowa
Częstuj się, smacznego hihi;))