SUPERPRZEPIS

A' la bogracz

  • 2
  • zbysiowa
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7
A' la bogracz Więcej zdjęć (5)

Gulaszowy misz masz coś a' la bogracz

Składniki:

A' la bogracz

 

 

Sposób przygotowania:

A' la bogracz
Pieczarki myję, obieram i kroję w plasterki, przekładam do garnka, zalewam wodą i doprowadzam do wrzenia. Gotuję parę minut, następnie odcedzam i przelewam zimną wodą. Mięso dokładnie myję i kroję na kawałki. Cebulę obieram, myję i dokładnie osuszam, kroję w pół księżyce. Do garnka wlewam olej, wsypuję cebulę chwilkę duszę mieszając, po chwili dodaję mięso, duszę razem z cebulą, dodaję wcześniej przygotowane pieczarki. Następnie dodaję przyprawy, mieszam i zalewam gorącą wodą. Gotuję jakieś pół godzinki. Paprykę myję , oczyszczam z nasion, i kroję w słupki, tak samo kroję ogórki . Dodaję do mięsa , mieszam i gotuję następne pół godziny. Na koniec zagęszczam skrobią. Podaję ze świeżym chlebkiem, lub solo;)
A' la bogracz
potrzebne składniki mięso cebula, papryka,
A' la bogracz
czosnek, ziele ang.pieprz kolorowy,jarzynka,papryka w proszku
A' la bogracz
cebulę kroję w pół księżyca, paprykę i ogórki w słupki
A' la bogracz
cebulę chwilkę duszę mieszając, po chwili dodaję mięso, duszę razem z cebulą, następnie dodaję przyprawy, mieszam i zalewam gorącą wodą

Tagi:

mięso indyk