Sposób przygotowania:
Bolońskie krokieciki zapiekane z serem
Wykonanie: Do miski wlać mleko i wodę, wsypać mąkę (tak by ciasto nie było za gęste), cukier waniliowy, sól, dodać jajko i dokładnie wymieszać. Z ciasta usmażyć naleśniki na dużej patelni. Pieczarki obrać, zetrzeć na najgrubszych oczkach, posolić i podsmażyć na małej ilości tłuszczu. Mięso mielone doprawić solą, pieprzem i usmażyć na uprzednio rozgrzanym oleju. Następnie do mięsa dodać sos boloński Łowicz. Gdy całość lekko odparuje dodawać kolejno pieczarki, kukurydze i fasolkę. Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem i bazylią. Przygotowane wcześniej naleśniki smarować farszem i zwijać jak na krokiety a następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym , przykryć plastrami żółtego sera i zapiekać, aż się ser rozpuści.
czarna-mamba
Lady Marmolada