Sposób przygotowania:
Botwinka z kaszą owsianą i pieczarkami
Mięso myjemy, zalewamy zimną wodą. Solimy, dodajemy ziele angielskie oraz liście laurowe i gotujemy do miękkości mięsa. Następnie przecedzamy wywar przez sito, a mięso wyjmujemy.
Młode buraczki oraz ziemniaki kroimy w kostkę, marchewkę i pietruszkę w plasterki lub półplasterki. Dodajemy warzywa do garnka z wywarem i gotujemy 5 minut.
Wrzucamy kaszę owsianą i gotujemy przez 10 minut.
Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki oraz listki botwinki pokrojone razem z łodygami. Gotujemy 5 minut. Doprawiamy zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Młode buraczki oraz ziemniaki kroimy w kostkę, marchewkę i pietruszkę w plasterki lub półplasterki. Dodajemy warzywa do garnka z wywarem i gotujemy 5 minut.
Wrzucamy kaszę owsianą i gotujemy przez 10 minut.
Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki oraz listki botwinki pokrojone razem z łodygami. Gotujemy 5 minut. Doprawiamy zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem.