agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

bruschetta na ciepło

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Najpopularniejsza włoska bruschetta. Wyszukane smaki. idealne połączenie szpinaku i orzechów. Pycha:)

bruschetta na ciepło

Składniki:

bruschetta na ciepło

 

Sposób przygotowania:

bruschetta na ciepło
przygotowujemy pastę: szpinak, bazylię, parmezan, orzechy, czosnek, sól i pieprz miksujemy lub blendujemy tak aby powstała jednolita masa. Następnie dodajemy 20 ml oliwy z oliwek i nadal miksujemy pomidory kroimy w drobną kostkę, dodajemy 10 ml oliwy z oliwek i dokładnie mieszamy (nie solić) bagietkę kroimy w kromki , układamy na aluminiowej foli. podpiekamy w piekarniku ok 5 minut w temp. 200 stopni. Bagietka powinna nabrać złocistego koloru. ciepłe kromki bagietki posmarować cienką warstwą pasty , wierzch udekorować pokrojonym pomidorem. posypać parmezanem i ponownie do piekarnika na 2 minuty. Smacznego:)

Tagi:

szpinak