zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Brzoskwiniowe piersi

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Piersi z kurczaka z brzoskwiniami

Brzoskwiniowe piersi

Składniki:

Brzoskwiniowe piersi

 

 

 

Sposób przygotowania:

Brzoskwiniowe piersi
Piersi umyć, osuszyć i każdą pierś naciąć tworząc kieszeń. Posolić i popieprzyć, odstawić na 10 minut. W każdą kieszeń włożyć po dwie połówki brzoskwiń. Płatki delikatnie rozgnieść i wymieszać z mąką. Przygotować mąkę do obtaczania i każdą pierś wypchaną brzoskwiniami obtoczyć w mące. Jajka roztrzepać z odrobiną soli i pieprzu. Obtoczone w mące piersi zamoczyć w jajku, następnie panierować w mieszance płatków z mąką. Smażyć w dużej ilości oliwy, aby do połowy były przykryte po około 6 minut z każdej strony. Podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.