Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowe piersi
Piersi umyć, osuszyć i każdą pierś naciąć tworząc kieszeń. Posolić i popieprzyć, odstawić na 10 minut. W każdą kieszeń włożyć po dwie połówki brzoskwiń. Płatki delikatnie rozgnieść i wymieszać z mąką. Przygotować mąkę do obtaczania i każdą pierś wypchaną brzoskwiniami obtoczyć w mące. Jajka roztrzepać z odrobiną soli i pieprzu. Obtoczone w mące piersi zamoczyć w jajku, następnie panierować w mieszance płatków z mąką. Smażyć w dużej ilości oliwy, aby do połowy były przykryte po około 6 minut z każdej strony. Podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.
msewka
Jojo
Anula
agatka244
zewa
cieszę się bardzo, że smakowało
zewa
cieszę się bardzo, że smakowało