czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Brzoskwiniowy kołacz

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszne, sycące ciasto ze świeżymi owocami i chrupiącą, domową kruszonką. Wymarzone ciasto na letni deser

Brzoskwiniowy kołacz

Składniki:

Brzoskwiniowy kołacz

 

 

Sposób przygotowania:

Brzoskwiniowy kołacz
1. Mąkę przesiać wraz z proszkiem. Dodać cukry, jajka i olej. Utrzeć gładkie ciasto. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 24cm. Brzoskwinie pokroić w plastry i rozłożyć na cieście.2. Mąkę przesiać, zmieszać z cukrem i cynamonem. Dodać stopioną, przestudzoną margarynę. palcami zagnieść kruszonkę. Posypać nią wierzch ciasta. Piec około godziny w temp. 180st.

Tagi:

jajko jajka