kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Budyń ze szpinaku i ryżu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szpinak oczyścić, opłukać, ugotować, odcisnąć i zemleć dwa razy w maszynce. Ryż zaparzyć, następnie ugotować na mleku.

Budyń ze szpinaku i ryżu

Składniki:

Budyń ze szpinaku i ryżu

 

Sposób przygotowania:

Budyń ze szpinaku i ryżu
Szpinak oczyścić, opłukać, ugotować, odcisnąć i zemleć dwa razy w maszynce. Ryż zaparzyć, następnie ugotować na mleku. Masło utrzeć na pianę, dodać przyprawy i żółtka, ostudzony ryż oraz szpinak. Ubić pianę z białek, ostrożnie wymieszać z całością, włożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką formy lub filiżanek i gotować na parze. Podawać polany masłem lub sosem śmietankowym.