Sposób przygotowania:
Budyniowa szarlotka wg agula85
Białka oddzielamy od żółtek. Białka wkładamy do lodówki na 15 minut. Z maki, pół szklanki cukru, cukru waniliowego, śmietany, margaryny, proszku do pieczenia ugniatamy ciasto. Na koniec dodajemy po jednym żółtku i ugniatamy ciasto aż będzie odchodzić od rąk. Dzielimy na pół. Jedno wkładamy do zamrażalki na pół godziny. A drugie rozwałkujemy i wykładamy na blachę wysmarowaną tłuszczem. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach, odsączamy i wykładamy na ciasto. Białka wyciągamy z lodówki, ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier, cukier waniliowy i budynie i mieszamy wszystko razem. Gotową masę wykładamy na jabłka. Na wierzch ścieramy ciasto z zamrażalki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około godziny w 170 stopniach