Sposób przygotowania:
Bułeczki nadziewane serem
Margarynę roztapiamy na ogniu i studzimy. Drożdże mieszamy z dwoma łyżkami cukru i ciepłym mlekiem, dajemy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do miski dajemy mąkę i wyrośnięte drożdże, dodajemy żółtka, resztę cukru , cukier waniliowy i odrobinę soli. Wyrabiamy ciasto tak długo, aż będzie odchodziło od ręki, wtedy przykrywamy ściereczką i dajemy do wyrośnięcia. Ser mielimy przez maszynkę (chyba że gotowy z wiaderka to już nie trzeba )mieszamy go ze śmietaną i żółtkiem, dodajemy cukier i cukier waniliowy, na koniec dajemy budyń śmietankowy i dobrze wszystko mieszamy. Jak ciasto podrośnie, to rozwałkowujemy wycinamy szklanką kółka, na każde kółko na środek dajemy łyżkę nadzienia serowego i wyrabiamy bułeczki. Układamy na formie wysmarowanej tłuszczem jedna obok drugiej. W miseczce rozbijamy jajko i smarujemy nim bułeczki. Pieczemy około godziny w temp. 180 stopni.