Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Bułeczki pszenno-kukurydziane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Takie bułeczki możemy upiec na kolację lub śniadanie.Pysznie smakują posmarowane masełkiem.Z przepisu wychodzi 12 bułeczek.

Bułeczki pszenno-kukurydziane

Składniki:

Bułeczki pszenno-kukurydziane

 

 

  • dodatkowo:
  • mąka do podsypania
  • masło do posmarowania blachy

Sposób przygotowania:

Bułeczki pszenno-kukurydziane
Jajka dokładnie roztrzepujemy.Masło stapiamy w garnku i lekko studzimy.Mąkę pszenną,kukurydzianą i proszek do pieczenia,przesiewamy do miski,następnie dodajemy roztopione masło,roztrzepane jajka,miód ,sól i mleko.Zagniatamy mięciutkie ciasto. Na stolnicy posypanej mąką formujemy okrągłe bułeczki i układamy na blasze posmarowanej masłem. Od razu pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy i podajemy.