Sposób przygotowania:
Bułeczki czosnkowe
1. Ciasto: Wszystkie składniki wymieszać i wyrobić mikserem z końcówkami do ciasta drożdżowego do uzyskania elastycznego i gładkiego ciasta. Wyjąć je z miski, uformować z niego kulę i włożyć do oprószonej mąką czystej miski. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (około 1,5 godziny). 2. Nadzienie: Wszystkie składniki rozetrzeć tylną stroną łyżki. 3. Gdy ciasto podwoi swoją objętość wyciągnąć je z miski i krótko wyrobić. Podzielić na 10 równych części. Z każdej uformować owalną bułeczkę. Przełożyć je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i przykryć ściereczką. Odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie bułeczki posmarować roztrzepanym jajkiem i naciąć wzdłuż ostrym nożem. Do środka nacięcia każdej bułeczki wycisnąć (za pomocą rękawa cukierniczego) nadzienie. Tak przygotowane bułki piec w 180st.C około 15 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Smacznego.