Sposób przygotowania:
Bułeczki w parmezanie
Mleko wlewamy do wody, a następnie dodajemy drożdże i cukier. Wszystko razem mieszamy aż do rozpuszczenia się składników. Następnie wsypujemy mąkę wraz z solą i łączymy składniki. Na samym końcu dodajemy oliwę z oliwek. Przykrywamy miskę ściereczką i odstawiamy na około godzinę do wyrośnięcia.
Dzielimy na 7 równych części i każdą formujemy wedle uznania. Następnie pędzelkiem i wodą smarujemy każdą bułeczkę i obtaczamy w parmezanie z oregano. Układamy na blaszce wysmarowanej tłuszczem i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia na około 45 minut. W między czasie nagrzać piekarnik do 190 * C. Piec około 15 minut. Studzić na kratce.
Dzielimy na 7 równych części i każdą formujemy wedle uznania. Następnie pędzelkiem i wodą smarujemy każdą bułeczkę i obtaczamy w parmezanie z oregano. Układamy na blaszce wysmarowanej tłuszczem i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia na około 45 minut. W między czasie nagrzać piekarnik do 190 * C. Piec około 15 minut. Studzić na kratce.
luna
msewka
zofijka
mycha