Sposób przygotowania:
Bułeczki z cebulą i kabanosami
Do mleka dodać cukier i pokruszone drożdże, łyżkę mąki, wymieszać, odłożyć na 10 minut. Do miski przesiać mąkę, wlać mleko z drożdżami, dodać 2/3 łyżeczki soli, 1 jajko oraz przestudzone masło. Dokładnie wyrobić ciasto, przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce na 35-40 minut. Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną cebulę, przyprawić solą i pieprzem. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, rozwałkować na grubość 1,5 cm i wycinać krążki. Układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, pozostawić na 10 minut w ciepłym miejscu. Na wyrośnięte krążki nakładać podsmażoną cebulę, układać pokrojone kabanosy, po kawałku papryki. Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać startym żółtym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 15-20 minut.