Sposób przygotowania:
Bułeczki z cynamonowym jabłkiem
Drożdże rozmieszać w garnuszku z 3 łyżkami cukru. Wlać 1/3 szklanki ciepłego mleka, wymieszać i dodać 3 łyżki mąki. Zostawiamy rozczyn do wyrośnięcia. Mąkę przesiać do miski, wlać rozczyn , wbić jajko , wlać reszt mleka, roztopione masło resztę cukru i wyrobić ciasto.
Jabłka obrać pokroić w kostkę , podsmażyć na maśle dodać cynamonem i odrobinę cukru- chwile smażyć . Następnie jabłka studzimy.
Rwać ciasto formować owalny kształt nakładać jabłuszka i formować wałeczki. Układać na blasze. Zostawić do wyrośnięcia. Piec ok 20 min w 280 stopniach.
Zimne lukrujemy. Lukier mieszamy cukier puder z odrobiną śmietany.
Lukrujemy bułeczki i posypujemy perełkami.
Jabłka obrać pokroić w kostkę , podsmażyć na maśle dodać cynamonem i odrobinę cukru- chwile smażyć . Następnie jabłka studzimy.
Rwać ciasto formować owalny kształt nakładać jabłuszka i formować wałeczki. Układać na blasze. Zostawić do wyrośnięcia. Piec ok 20 min w 280 stopniach.
Zimne lukrujemy. Lukier mieszamy cukier puder z odrobiną śmietany.
Lukrujemy bułeczki i posypujemy perełkami.