Sposób przygotowania:
Bułeczki z czarną porzeczką i serem
Zaczynam od przygotowania rozczynu. Jak zacznie rosnąć dodaję go do pozostałych składników. Wyrabiam elastyczne ciasto, które może się lekko kleić, ale mąki dodaję bardzo niewiele. W trakcie wyrabiania ciasto przestanie się kleić do rąk. Nakrywam miskę folią spożywczą i wstawiam na noc do lodówki. Rano ciasto lekko wyrabiam, rozwałkowuję na prostokąt. Mieszam ser z cukrami. Ciasto smaruję twarożkiem i posypuję porzeczkami. Zwijam wzdłuż krótszego boku, jak roladę. Kroję na 3,5 cm kawałki. Układam w odstępach, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wysypanej mąką. Odstawiam do ponownego wyrośnięcia /ok.45 min./. Piekę w temperaturze 170*C przez 20-25 min. Upieczone studzę na kratce kuchennej. Składniki lukru dokładnie mieszam łyżką, ewentualnie dodaję cukru lub soku dla uzyskania odpowiedniej gęstości. Gotowy lukier rozsmarowuję na wystudzonych bułeczkach.